Breaking News

Tag på praktikophold i udlandet, og prøv at arbejde på et hospital

  • Redaktionen
  • 17/07/2021
  • Kommentarer lukket til Tag på praktikophold i udlandet, og prøv at arbejde på et hospital
praktikophold i udlandet

Mange unge mennesker går med drømmen at rejse ud, og opleve et andet land og en anden kultur. På samme tid har man nogle drømme om fremtiden og den uddannelse, man gerne vil have. Hvorfor ikke kombinere de to ting med et praktikophold i udlandet? Hvis man går med drømmen om en uddannelse indenfor den sundhedsfaglige sektor, så kan man prøve at arbejde via observation på et hospital, inden man tager den endelige beslutning. Det er en fantastisk og unik oplevelse, som vil give én minder og venskaber for livet, samt chancen for at opleve en helt anden kultur tæt inde på livet.  

Et praktikophold i udlandet er utroligt givende 

Der er mange gode grunde til at tage et praktikophold i udlandet via Try Medics. Se mere på www.trymedics.dk/. Når man kommer væk fra ens trygge rammer, bliver man udfordret på mange forskellige parametre, og det er utroligt givende. Man ankommer til et andet land med en kultur, som man kun kender overfladisk eller måske aldrig har stiftet bekendtskab med. Her skal man klare sig på et andet sprog. Man skal lære en masse nye mennesker at kende, og stifte bekendtskaber på tværs af sprog, nationalitet og kultur. Man skal vænne sig til et andet klima og til at tingene fungerer helt anderledes her. Maden er anderledes og den måde, der arbejdes på, adskiller sig højest sandsynligt fra den danske.  

Man finder ud af, om det er den rette vej at gå 

Man tager afsted på et praktikophold i udlandet med den viden og baggrund, man nu engang har, og kommer hjem som en forandret person med nye og spændende erfaringer i kufferten. Det vil være en stor fordel på længere sigt. Derfor bør alle tage springet, og prøve et praktikophold i udlandet, hvis der er mulighed for det. Hvis man er interesseret i den sundhedsfaglige sektor, og kunne tænke sig at blive sygeplejerske, læge, jordmoder, m.m. så er denne mulighed helt unik. Man kan prøve kræfter med faget ved at arbejde på et hospital i Afrika, og dermed bliver det klart, om det er denne vej, man skal gå. Derudover får man den store oplevelse at bo en længere periode i et andet land.  

Hvad kan man forvente af et praktikophold i udlandet 

Med sådan et praktikophold i udlandet får man støtte helt fra starten, og man bliver forberedt hjemmefra inden afrejse via en forberedelsesguide. Nogle af de ting, der skal styr på, er vaccinationer, flybilletter og forsikringer. Når man ankommer til ens destination, vil det foregå i sikre og trygge rammer. Man bliver modtaget i lufthavnen, og alting er planlagt og tilrettelagt på forhånd. Der vil være en Program Manager tilknyttet under hele praktikopholdet. Man indkvarteres i huse med andre praktikdeltagere, hvor der er både kokke, rengøringspersonale og chauffører, så man kan koncentrere sig hundrede procent om observationsarbejdet. Sammen deler man den store oplevelse, som opholdet er. Sikkerhed er en prioritet, når man skal på praktikophold i udlandet, så det skal man ikke bekymre sig om.