Breaking News

Tag de mindste sikkert med på cyklen

børnecykel

Cyklen er en fantastisk transportform, der ikke kun er god for kroppen. Den sparer nemlig også naturen for en masse unødvendigt spild, fordi cyklen kun kører på hårdt slid og ikke fossile brændstoffer.

Drømmer du om at drøne mere afsted på jernhesten, så kan du med fordel bruge det som transportmiddel. Og det gælder også når de mindste skal hentes og bringes.

Behagelig siddeplads med en cykelstol

Det er selvfølgelig et plus, at du med en cykel for alvor får pulsen op og kan få rørt kroppen. Det er ikke kun sundt for dit fysiske legeme, men mentalt gør motion også en enorm forskel på dit generelle velbefindende og humør.

Første skridt mod, at du kan tage de mindste med på farten, er at du laver plads til dem. Det er selvfølgelig sjovt at sidde bagpå bagagebæreren, men skal det være sikkert, så bør du investere i en cykelstol.

Hos https://cykelshoppen.dk/barnestol-cykelstol kan du finde et utal af sikre og spændende modeller. De spændes fast til cyklen, så de sidder sikkert og kontrolleret. Når dit barn sidder i stolen, vil du kunne spænde sikkerhedsseler, så barnet sidder så trygt og godt som muligt, når du træder i pedalerne.

sikkerhed

Hjelm: Sikkerhed frem for alt!

Det er måske fristende selv at lade den ligge derhjemme, fordi den ødelægger frisuren og er kikset. Skal du have børn med på cyklen, skal de dog være beskyttede ordentligt med en god cykelhjelm. Og du bør bestemt heller ikke undlade den!

Den rigtige cykelhjelm sidder godt på hovedet og glider hverken frem eller tilbage. Hvis du ikke bryder dig om den klassiske cykelhjelm, så findes der i dag imponerende moderne udgaver, der slår ud automatisk og ikke sidder konstant på hovedet.

Ladcyklen er skabt til byens trafik

Luksusudgaven af en familievenlig cykel er den letgenkendelige ladcykel. Her skal du ikke tænke på cykelstol, men får derimod en samlet cykel med et praktisk lad. I ladet kan dine børn være spændt fast, og de får en anderledes behagelig tur, når du cykler fra A til B med dem ombord.

En ladcykel er mere stabil end en almindelig cykel, og den vælter derfor slet ikke så let. Derudover er det praktisk, at der er god plads til både børn og indkøb, så du ikke skal køre rundt af flere omgange.

Husk lygter og reflekser

Hvis du vil ses i trafikken, så skal du gøre dig bemærket med cykellygter og reflekser. Det er lovpligtigt at have lys på cyklen, når det er mørkt, og hvis du ikke følger loven, kan du få en træls bøde.

Kører du inde i bymiljøer, så er der meget trafik, og du skal gøre dig tydelig i mængden. Befinder du dig derimod mere ude på landet, hvor der ikke er gadebelysning, skal du sørge for at blive synlig for billisterne.

Om aftenen og natten i de mørke efterårs- og vintermåneder kan det være svært for bilister at få øje på de mere bløde trafikanter. Har du de mindste med på farten, bør du derfor sørge for gode reflekser og lygter.