Breaking News

Sommervarmen kan blive værre af dårlige vinduer

nye vinduer

Den danske sommer har været god i år. Dagene har været fyldt med sol, sommer, varme og afslapning. Det er svært at forestille sig, at der kan være nogle ulemper ved sådan et skønt vejr. Men det kan der være, når det kommer til dine vinduer. Hvis du har svært ved at holde den høje varme ude af dit hus, og dermed måske svært ved fx at sove om natten, så kan det være, at dine vinduer trænger til at blive udskiftet.

Vinduesspecialister

Nye vinduer er ikke en hurtig beslutning, der skal tages on the go. Heldigvis er der professionelle, der ved præcis hvornår og hvordan, det skal foregå. Sådanne specialister kan du fx finde på vinduesgrossisten. Her kan du både finde informationer om vinduer, kontaktoplysninger på firmaets medarbejdere samt et katalog med mulige nye vinduer.

nye vinduer

Hvornår er det tid til at skifte vinduer?

Selvfølgelig har du ikke lyst til at skifte dine vinduer, hvis det ikke er nødvendigt. Så her får du lige en liste over de ting, du skal kigge efter, hvis du mistænker, at dine vinduer trænger til en udskiftning.

Hvis du oplever, at kulde formår at trænge ind forbi dine vinduer, så kan det ske, at du skal overveje nye vinduer. Det kan nemlig skyldes både fx utætte fuger eller en dårlig isoleringsevne.

Det kan også være et tegn, hvis du finder kondens på indersiden af dine ruder. Det er ligeledes vinduernes advarsel om, at de er dårligt isolerede og trænger til en udskiftning.

Et sidste advarselstegn kan være din varmeregning. Når vinter ruller over Danmark, falder temperaturen drastisk. Det betyder naturligvis, at det kommer til at koste mere at holde dit hus varmt. Men hvis du synes, at din varmeregning pludselig er blevet alarmerende høj, kan det skyldes dårligt isolerede vinduer. Det er, helt bogstaveligt talt, ligesom at smide penge lige ud ad vinduet. Derfor kan nye vinduer spare dig en masse på den lange bane.

Forskellige typer vinduer

Nu har du besluttet dig for, at huset eller lejligheden trænger til nye vinduer. Men hvilke? Og hvordan tager man beslutningerne?

Jo, i forhold til ruderne er det en god ide at gå efter de energivenlige. Det er både godt for miljøet og for din pengepung, da energivenlige ruder kan spare dig en masse penge på varmeregningen.

Herefter skal du tage stilling til, om vinduerne skal være af træ eller af plastik. Mens træ ofte vælges pga. sit udseende, så vinder plastikken på sin holdbarhed. Det er i sidste ende din beslutning, også når det kommer til designet af dine vinduer. Her er der nemlig et væld af muligheder, og det er kun dig og dine samlevere, der er i stand til at vurdere hvilke, der vil passe bedst til hjemmet. Med det i mente, at det naturligvis skal give mening ift. størrelse og montering.

Nu har du fået en lille guide til nye vinduer. Tænker du, at det er tid? Så følg linket længere oppe og få mere at vide.