Breaking News

Skab et smukt hjem med mosaik fliser

mosaikker

Det helt store hit er at indrette med mosaik. Mosaikker kan gøre et hvilket som helst rum unikt og bryde fladerne med dit helt eget touch. Læs med her og lær mere om, hvordan du kan indrette dit hjem med mosaik fliser.

Kun fantasien sætter grænser

Det der kendetegner mosaik fliser er, at de er mindre end almindelige fliser. Typisk under 10×10 cm. Du kan se et udvalg af de mange typer mosaikfliser, der findes, på https://shop.badogfliser.dk/shop/mosaik-13s1.html Du kender sikkert de klassiske mosaikker fra haveborde og sofaborde. I dag har dekoration med mosaik bredt sig til andre dele af hjemmet. Ofte bliver mosaikkerne brugt på bordplader i køkkenet eller i brusenichen, men hvorfor ikke bruge mosaik i stuen? Mosaikker bruges til at skabe et mere individuelt udtryk. I dag er trenden ofte, at vi indretter os med neutrale farver. Her kan en velplaceret mosaik sætte et unikt touch. Bryd for eksempel et ensfarvet badeværelse med en enkel væg i mosaik. For eksempel omkring håndvask og spejl. På denne måde er mosaikken både dekorativ og har en praktisk funktion. I dag er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan indrette med mosaik fliser.

Find den rigtige kvalitet

Allerede når du bygger nyt, bør du tænke mosaikken ind i dit hjem. Det kan naturligvis være nemmere sagt end gjort, for der er lige et par ting, du bør have styr på, inden du laver din mosaik. Det at bruge mosaikker er en gammel tradition, og der findes naturligvis mange forskellige typer af mosaik fliser. Fra den sekskantede japanske model, som er blevet meget moderne, til glasmosaik og marmorbrud, som er uregelmæssige mosaiksten i marmor. Undersøg derfor først, hvilke mosaik fliser, der passer bedst til din situation. En mosaik på en væg i stuen stiller ikke så mange krav til varmebestandighed, som en bordplade i køkkenet. Samtidig skal mosaikker på badeværelset kunne tåle fugt og varme. Tag din fliseleverandør eller håndværker med på råd, hvis du er i tvivl. Du skal også tage højde for, at det er noget hurtigere og nemmere at sætte ensartede, kvadratiske mosaik fliser op end at montere mosaik i små brudte marmorfliser.

hexagon fliser

Mosaik gør-det-selv

Har du fået blod på tanden, kan du jo forsøge dig som mosaik gør-det-selv-mand eller -kvinde. Måske har du et gammelt bord, der trænger til en genopfriskning? Find dit gamle porcelæn frem fra gemmerne eller gå en tur i de lokale genbrugsforretninger og køb nogle billige tallerkener. Slå dem i mindre stykker og sæt dem sammen i din helt egen mosaik. Start eventuelt med at sætte dine hjemmelavede mosaik fliser på bordet uden fugemasse. På den måde sikrer du dig, at din mosaik får lige nøjagtigt det udtryk, som du ønsker dig. Du kan også bare tage chancen og skabe din mosaik på stedet. Skær tallerkenstykkerne i form med en tang, i takt med at mosaikken tager form. En hjemmelavet mosaik kan give dit bord et råt og individuelt look og vil helt sikkert pynte på terrassen.