Breaking News

Sådan behandler du sygdomsangst

sygdomsangst behandling

I det danske samfund i dag er der bekymrende mange danskere, der slås med sygdomsangst. Angsten for, om der sker noget uventet med vores helbred, og om vi får en alvorlig sygdom, har for mange taget over og udviklet sig til sygdomsangst. Dette betyder, at det er i tankerne konstant, og går derfor ud over den generelle koncentration i hverdag – herunder eksempelvis på arbejde eller i skolen. Der er forskellige måder, man kan behandle sygdomsangst på. Vil du vide mere om behandling af sygdomsangst? Så læs med herunder eller på https://mariabang.dk/helbreds-og-sygdomsangst/

Vend dit fokus væk fra kroppen 

Er du en af de danskere, der lever med sygdomsangst, ved du med sikkerhed, hvor meget det fylder i de generelle hverdagssituationer og i underbevidstheden. Det overtager både krop og tanker, hvilket gør det svært at koncentrere sig om andet. Nogle oplever angstanfald som resultat af dette. Giver du din sygdomsangst en masse opmærksomhed, vil du opleve, at det med tiden vokser sig større og større. Din livsglæde vil langsomt forsvinde, og dit liv vil blot handle om den sygdom, der endnu ikke er opstået. Det er derfor enormt vigtigt, at du altid forsøger at skifte fokus fra sygdomsangsten. Fokuserer du på ikke at blive syg, vil du mangle på nærvær-og livsglædekontoen. Du kan finde forskellige øvelser, der langsomt kan lære dig at vende dit fokus væk fra kroppen.  

Lad ikke din angst vinde gennem tvivlen 

Rigtigt mange danskere med sygdomsangst oplever, at det er enormt svært at give slip på opmærksomheden, der sættes på sygdom. Det er vigtigt, at man forholder sig kritisk og realistisk, når det kommer til sygdom. Selvom der findes mange farlige sygdomme, findes der også en masse forskellige ufarlige, som vi knap lægger mærke til, at vi har – herunder eksempelvis en mild forkølelse. En tommelfingerregel, man kan huske, når det gælder sygdom og skader, er: Har jeg så ondt i maven, at jeg ikke kan komme ud ad sengen, så søger jeg læge. Er du i tvivl, om du skal reagere på et symptom, er det sygdomsangsten, du mærker.  

Øv dig i at give slip 

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du øve dig i at give slip. Når du konstant fodre sygdomsangsten med en masse opmærksomhed, og hele tiden tjekker, om din krop nu er i topform, vil du som tidligere nævnt gå glip af en masse livsglæde, som er altafgørende for din generelle trivsel. Du kan behandle din angst lidt som en telefonsælger: besvarer du altid et trættende opkald, og engagerer dig i lange opkald, vil telefonsælgeren blive ved med at ringe tilbage for at snakke. Lader du derimod vær med at besvare opkaldet med jævne mellemrum, vil telefonsælgeren glemme dig. Sygdomsangst kureres ikke på få dage, men prøv at arbejde med ideen om at give mere og mere slip for hver dag, der går. Tankerne kan fylde, men du behøver ikke engagere med dem. Erstat de dårlige tanker med gode tanker og dejlige minder, og forsøg så vidt muligt at abstrahere fra sygdomsangsten, når den fylder.