Breaking News

Overhold lovgivningen med bonruller

bonruller

Når du har en virksomhed og sælger dine ydelser, varer eller aktiviteter til andre virksomheder eller private kunder, er det vedtaget ved lov i Danmark, at køber og sælger skal have et bevis for handlen. Dette bevis kan enten være en kvittering eller en faktura, alt efter beløbets størrelse.

Når du som virksomhed sælger varer for mindre end 3000 kr. inklusiv moms som det totale beløb af et køb, skal du dermed udstede en kvittering til vedkommende. På grund af denne lov er det derfor helt essentielt, at du sikrer dig, at dit kasseapparat har isat en bonrulle.  

Vær altid på forkant med bonrullerne  

Når en køber gerne vil købe en vare af dig, er det vigtigt, at du altid har en bonrulle i kasseapparatet, så kunden kan få sit bevis for købet i form af en kvittering. På bonnen skal der stå det totale beløb af købet, dit firmas cvr. nummer, datoen for købet, de varer, der er blevet købt.

Dette købsbevis tjener også som et bevis, hvis der skulle vise sig at være noget galt med varen, og kunden dermed har brug for og krav på at reklamere for varen. Denne reklamation kan føre til, at kunden får byttet varen til en, der ikke er i stykker eller får sine penge tilbage. 

Køb masser af bonruller til firmaet     

Når mulighederne for at sælge sine varer i butikken er ensbetydende med, om man kan give en kvittering for salget, viser vigtigheden af en god beholdning med bonruller sig hurtigt. Det er vigtigt at købe en stor beholdning ad gangen, så man ikke lige pludselig løber tør for bonruller.

Når man har disse bonruller i hus, er det lige så vigtigt at kende reglerne for, hvornår man skal give en kvittering/bon til kunden som bevis for købet, og hvornår man skal give en faktura.

Bon eller faktura?

Der er lovmæssigt forskel på, hvornår man som virksomhed, der sælger en ydelse, produkt eller aktivitet, skal give en bon/kvittering for købet, og hvornår man er forpligtet til at give en decideret faktura. En faktura kan virke lidt højtravende at give, hvis man især er et mindre firma. Men man skal vide, at beløbsgrænsen ligger på plus eller minus 3000 kroner inklusiv moms. Dette vil sige, at når en privatkunde har købt for over 3000 kroner inklusiv moms, skal der gives en faktura til vedkommende. Den samme beløbsgrænse for salg til andre virksomheder gør sig ikke gældende. Her er beløbet nemlig 5000 kroner inklusiv moms, når der er tale om en registreret virksomhed.

Kør med bonruller OG fakturaer 

Ønsker man at være sikker på at gøre det rigtige i forhold til udstedelse af kvitteringer eller fakturaer, er det vigtigt at have begge muligheder at trække på i virksomhedens varelager. En faktura kan selvfølgelig laves rent digitalt, mens en bonrulle stadig virker i de ”gamle” kasseapparater. Køber en kunde dermed for under 3000 kroner inklusiv moms er det bare med at udskrive en bon som købsbevis.