Breaking News

Kom i god form med badminton

badminton

Hvis du trænger til at komme i form og måske gerne vil prøve noget nyt, så kan det være, at badminton er det, der skal til. Badminton er en sport, der er meget hård samtidig med, at den er sjov, og nogle gange er det dét, der skal til, for at man kan motivere sig til at komme i form – lidt sjov.

Læs videre hvis du gerne vil have flere tips om, hvorfor badminton er godt for dig, og hvordan du kan motivere dig selv endnu mere til at komme i god form.

Udstyr

Hvis du mangler lidt inspiration til at finde ud af, hvilket udstyr du har brug for, kan du kigge på sport-net. Hvis man er ny i sporten, kan det være rart at læse om udstyr på en side, hvor mange muligheder er listede op.

Som udgangspunkt, hvis du er ny til at spille badminton, kan dine almindelige indendørssko række, indtil du har prøvet det nogle gange og finder ud af, om det er noget for dig, og om det er en sport, du vil blive ved med at spille. Herefter er det en god idé at investere i nogle ordentlige badmintonsko, så du er helt sikker på, at de er så skridsikre som de skal være, og at de giver ordentlig støtte til foden.

Du får selvfølgelig også brug for en ketcher og nogle fjerbolde, men dem kan man ofte også leje der, hvor du spiller. Det kan være fint til en start, men på sigt er egen ketcher næsten en nødvendighed. Forskellen er tydelig at mærke, og det gør meget for dit spil, at du har en god ketcher, som passer til dig.

badminton

Sjov træning i godt selskab

Det gode ved fjerboldsporten er, at du kan spille sammen med andre. Det kan være, at du kan lokke en ven til at spille med dig, eller måske har du nogle familiemedlemmer, som gerne vil give det en chance. Det er lettere at komme afsted til træning, når man skal afsted sammen med en anden, for så aflyser man ikke på samme måde, hvis man føler sig uoplagt, som når man træner selv.

Det er skønt at træne sammen med gode venner, men hvis du ikke har nogle sportsglade venner, har du helt sikkert også mulighed for at lære nogle nye mennesker at kende, der hvor du spiller. Der er masser af gode muligheder, så det er bare med at komme afsted.

Suppler din træning

Hvis du gerne vil i rigtig god form, imens du går til badminton, kan det være en god idé at supplere med noget andet træning ved siden af. Alt efter hvor ofte du spiller, kan du planlægge for eksempel at løbe eller styrketræne de resterende dage.

Løb er en god idé, fordi du på den måde træner din kondition, så din udholdenhed på banen bliver bedre, og det er i øvrigt rigtig sundt for kroppen at træne på forskellige måder, så den bliver udfordret på flere parametre. Styrketræning er også en fin måde at supplere på. Det er en god idé at få mere styrke i kroppen, så den bedre kan klare de eksplosive skift i stillinger, når du spiller badminton.