Breaking News

Kender du skotlamper? Designet er meget genkendeligt

sort væglampe

Du kender med garanti den meget brugte udendørs-lampe, der optræder mange steder, og som du måske ikke tænker så meget over i hverdagen. Den lampe der også kendes under navnet gitterlampe.

Du har måske allerede en skotlampe, der oplyser dit udendørsareal uden for hjemmet i dag? Det ville ikke være så underligt, for den er et rigtigt godt valg, når der skal opsættes funktionel belysning udendørs.

Den er nemlig lavet specielt til det til tider hårde vejr, der forekommer i Norden, fordi de er både robuste og vældigt holdbare i designet i og med, at de normalt kommer i en rund eller oval form.

Derfor er de også typisk forekommende monteret på enten en væg eller en såkaldt bøjlestander med det formål at vise folk,  hvor vej eller sti løber selv i det værste vejr.

I private boliger optræder den typisk i indkørsler, på terrasser og i carporte, hvilket giver god mening. De optræder også her med det, der kaldes en halvafskærmning. Det sørger for at lyset bliver rettet nedad, så du ikke bliver blændet i mørket, men det har også tendens til at give en blødere belysning.

En lampe med historien i ryggen

Den helt klassiske LK skotlampe har været på markedet siden 1929. Lampen har dermed haft rigelig tid til at bevise sit værd og sin eksistensberettigelse, hvor det dengang var Lauritz Knudsen der producerede den.

Selve navnet kommer fra et skot, der dækker over en væg på et skib, og i 1932 blev lampen brugt på det dengang nybyggede kongeskib, hvilket satte skub i efterspørgslen blandt almindelige mennesker.

Den har været produceret i et utal af varianter over årene, hvor fordelen er en kombination af et tidsløst, men klassisk design og den robuste kvalitet, som gør at den stadig bruges i dag.

I dag hedder producenten Louis Poulsen, men kvaliteten kan stadig genkendes i det gamle design, som over tid har bevist sit værd i brug og i efterspørgsel.

sorte lamper

En lampe med noget for enhver smag

Der findes skotlamper i dag, der giver noget, uanset hvilken smag du har. Der er det moderne og funktionelle, men du kan også få den i et mere retro-look. Fælles for dem er, at de giver en glimrende belysning og kan bruges overalt.

Men det stopper ikke der. Du kan få lampen i alle farver lige fra det rå metalliske look til både hvid og sort, og den er absolut til at komme i nærheden af prismæssigt for alle.

Hvis du er ambitiøs nok, kan lampen i serier kombineres med en bevægelses-sensor, og på den måde sørge for at du får lys lige præcis, når du skal bruge det, og du ikke først skal lede efter en kontakt i mørket.

Lamperne kan også fås med indbyggede sensorer, så hver lampe for sig kan tænde efter behov, hvilket betyder, at du ikke har behov for at forbinde dem.

Det er det der gør at du kan få lige præcis den belysning du har behov for, og som passer til lige præcis den indretning du ønsker dig.