Breaking News

Indret soveværelset på en måde, så du sover bedre

Tatami seng

Søvn er utroligt vigtigt for både krop og hjerne. Derfor er det utroligt vigtigt, at du sørger for at få både nok og god nok søvn – og det kan du bedre opnå, hvis du indretter dit soveværelse efter det.

Der er forskellige teknikker, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil have nemmere ved at falde i søvn – og hvis du gerne vil sove bedre, så er der også en løsning på det. Læs blot mere her for at blive klogere på, hvordan du kan øge din livskvalitet med blot nogle få ændringer.

Skift sengen ud med en tatami seng

Tatami senge er ikke super kendte, så hvis ikke du har hørt om dem, så er du ikke den eneste. Det er en type seng, der er meget udbredt i Japan og bliver brugt her. Den er kendetegnet ved at være meget lavt ved gulvet, og grundet sengestellets design ligner det nærmest, at madrassens svæver. På den fremstår dit soveværelse mere rummeligt og typisk også lyst af netop denne grund.

Derudover består sengen af en tatami måtte, der består af ris strå. De er så bløde og eftergivende, at lamellerne under er nødvendige for at du ikke falder ned på gulvet om natten. Fordi de er så eftergivende, så ligger du også blødere, og det er bedre for din krop. Din søvn bliver altså af højere kvalitet. Køb din tatami seng hos Futon.dk, der også fortæller nærmere om fordelene ved sengen. De sælger også natborde, der passer til sengen, så du får mulighed for at skabe en fin sammenhæng.

Indret soveværelset med neutrale farver

Det er blevet utroligt populært, at dekorere med masser af farver, fordi det spreder glæde, energi og godt humør i huset. Dog er det ikke en tendens, som du bør tage med ind i soveværelset. Meget klare farver – særligt gul – minder hjernen om dag, og derfor vil du have svære ved at falde i søvn. Ved at holde dit værelse roligt og i neutrale farver – gerne en smule mørkt med mere gul lyst – så minder du i stedet hjernen om, at det er nat, og så vil det være nemmere at falde i søvn.

Har du fået en tatami seng, så giver det også bedst mening at finde sengetøj i meget neutrale farver som for eksempel hvid eller terrakotta afhængig af din personlige smag.

Brug kun soveværelset til at sove i

En sidste ting som du kan gøre for at sove bedre, er kun at bruge dit soveværelse til at sove i. På den måde associere din hjerne soveværelset med søvn, og dermed vil du have større chance for at blive træt, når du træder derind.

For mange er det dog urealistisk. Prøv som minimum at minimere teknologi, da lyset fra skærmen holder dig vågen og dermed gør det svære at sove.