Breaking News

Hvorfor og hvordan vælger jeg boligadvokat?

boligadvokat

Blandt de mest almindelige rådgivere, du kan få i forbindelse med en bolighandel, er passende nok en boligadvokat. Boliger er ikke ligefrem noget af det mest billige her i verden, så den kommer med stor sandsynlighed til at være blandt de største af dine økonomiske udgifter indtil videre. Det kan endda være, at det forbliver din største udgift. Derfor er det væsentligt at have den helt rette advokat til at vejlede dig.

Det rejser dog spørgsmålet: Hvordan er det lige præcist, at man vælger den rette boligadvokat? Er det overhovedet nødvendigt?

Hvorfor bør jeg vælge en boligadvokat?

Lad os prøve at besvare sidstnævnte spørgsmål først: Er det overhovedet nødvendigt at have en boligadvokat? Det er ikke strengt nødvendigt, men det er ganske få, der har specielt meget erfaring med boligkøb. Derfor er der ikke de helt bedste forudsætninger for at identificere hvilke mangler, der eventuelt kunne være ved en handel. Dette er noget, som en boligadvokat kan gøre. Givet deres store erfaring både med købet og salget af boliger, kan de trække på deres store mængde af viden til at hjælpe dig med at finde den rette bolig. At vælge den forkerte bolig kan trods alt være markant dyrere end at hyre en boligadvokat. Se mere om boligadvokater på www.nemadvokat.dk/boligadvokat/

boligadvokat

Hvilken boligadvokat bør jeg vælge?

Ved valget af boligadvokat er der en række af faktorer, du bør overveje. Nogle af de første er rent personlige. Først og fremmest bør det være nogen, du har god kemi med. Det skal være en, du føler dig tryg med, og som du virkelig føler har dine interesser in mente. At finde sin drømmebolig kan være en følelsesmæssigt meget voldsom proces, da der er meget, der står på spil. Derfor er det vigtigt, at du føler, du er i sikre hænder. Derved kan du lette lidt på bekymringerne og stole på, at advokaten har styr på tingene.

Professionelt bør du tjekke, hvorvidt boligadvokaten har mange gode anbefalinger. Det hjælper dog ikke, hvis prisen er så høj, at du ikke har råd til det. Derfor bør du også overveje, hvorvidt deres pris er rimelig. Derudover er det også rekommanderet, at du undersøger, hvorvidt boligadvokaten er blevet certificeret via Danske BOLIGadvokater. Det sikrer dig nemlig, at der er en vis kvalitetsstandard, der er blevet mødt, og at der er en fast pris. Advokater, der på denne måde er certificeret, kræves desuden at de følger en etisk kode, der sørger for, at du bedst muligt sikres. Enhver af disse advokater bliver løbende undersøgt, sådan at man sikrer, at reglerne bliver overholdt, og at de bliver ved med at møde de nye krav, der opstår på boligmarkedet.

Hvilken pris kan jeg forvente?

Prisen på en boligadvokat kan variere afhængig af hvilken landsdel, der er tale om, eller hvilken virksomhed. Typisk kan priserne ligge på omkring 4.500 til 10.000 kr., når det handler om andels- eller ejerboliger, ved valget af en køberrådgivningspakke, hvor alt er inkluderet.

Boligadvokater, der arbejder ud fra timetal, koster omkring 1.000 til 2.000 kr. i timen.