Breaking News

Hvorfor kan Kreatin pulver være en god ide?

Fitness coach

Når man skal i gang med at træne, så er det ofte relevant at tænke over sine tilskud. Det kan være svært at holde energien til at opbygge muskelmasse, hvis ikke man er dækket ordentligt ind af eksempelvis protein, som man får fra Kreatin pulver. Kreatin pulver har desuden vist sig at have nogle gunstige effekter på kroppens selvhelbredende evner. Hård træning er nedbrydning af muskelmassen for så kort efter at bygge den op igen. Det er derfor afgørende, at kroppen har energi og byggesten nok. Det kan den få fra for eksempel kreatin pulver. Men der er altså også andre effekter af det. Det virker hurtigere end andre proteintilskud på markedet. Det er en god ide at styrke sig selv umiddelbart efter træning, da det er her kroppen har brug for energi. Du kan blande det i juice.

Men vidste du, at mange veganere har exceptionelle resultater

Der er faktisk flere eksempler på veganere, der sprænger statistikkerne. Det er fordi vores kroppe egner sig bedst til ren planteføde, og da vi ikke helt kan tåle de forskellige stoffer i æg, mælk og kød. Mange tror fejlagtigt, at vi har brug for meget store mængder protein hver dag, og at den kilde skal komme fra kød. Men faktum er, at der er protein i alt levende. Der er protein i Kreatin pulver, i agurk og i kød. På en plantebaseret kost styrker du din krop, fordi den får meget mere grønt. Grønt er meget vigtigt for vores velbefindende. Vores nærmeste slægtninge er chimpanser, og de lever næsten hoved sagligt af grønt og frugt. Det er tilmed frugt og grønt fra den vilde natur, som er mere energifattigt end det, som vi mennesker dyrker. Der er altså ikke nogen farer ved at gå over til vegansk kost, og måske vil du give din krop lige præcis de byggesten, der giver hurtige resultater.

Men hvad så med prisen?

Det kan være nemmere at få råd til kosttilskud som Kreatin pulver på vegansk kost. Det er nemlig væsentligt billigere end andre kostformer. Mælk, æg og kød er dyrt, fordi det kræver mange resurser at fremstille. Der går ufatteligt mange liter vand til et glas mælk. En ko får så meget foder, at det er meget mærkeligt at brænde alt den energi af på et enkelt måltid mad. Du kunne lige så godt selv spise det foder. Der bliver fældet så meget regnskov for at give plads til vores store hang til kød. Det er synd for planeten, for de dyr der lever kummerligt i fangenskab og for os mennesker. Mennesker er nemlig med til at forgifte kroppen med appetitten for kød. Det er her, livsstilssygdommene florerer, i den vestlige verden. I lande hvor kødspisning er mindre udbredt har de langt færre tilfælde af kræft, sukkersyge og hjertekarsygdomme. Det er en vanesag, men der er hjælp at hente. I Danmark har vi noget, der kaldes veganerudfordringen, hvor du bliver hjulpet igennem 30 dages helt vegansk kost. Det kan måske være en udfordring, som du godt vil prøve kræfter med.