Breaking News

Håndarbejde oplever flere mænd – Både privat og professionelt

  • Redaktionen
  • 04/07/2020
  • Kommentarer lukket til Håndarbejde oplever flere mænd – Både privat og professionelt
nåle til symaskine

På det seneste har der været et enormt fokus på, at mænd og kvinder naturligvis skal have lige muligheder på arbejdsmarkedet. Det er blevet fremhævet, hvordan der mangler kvindelige politibetjente, advokater og direktører, og mange steder har man sågar aktivt forsøgt at gøre noget ved det, hvad end det har været ved interne kvoter, et andet fokus i ansøgningsprocessen eller noget helt tredje. Noget der dog har nydt knap så meget fokus, er det faktum, at der bestemt også er sfærer, der er kvindedomineret i både private og professionelle sammenhænge.

En hobby under udvikling

Det gælder for eksempel håndarbejde. Traditionelt set har det selvfølgelig været familiens kvinder, der har siddet og strikket, stoppet sokker og syet bukser. Som forklaret ovenfor, betyder det dog ingenlunde, at det også bør gøre sig gældende i dag. På trods af intet eller i hvert fald meget lidt politisk fokus, er der dog så småt ved at komme flere mænd ind i den verden.

Som klassisk håndarbejde såsom strikning, hækling og symaskinesyning igen har vundet indpas hos den klimabevidste og genbrugstøjsbærende ungdom, har det også haft en vis indflydelse på de unge mænd, hvoraf nogle i den grad også har taget hobbyen til sig. Hvis du kunne forestille dig, at det ar dig, eller bare har haft den mindste interesse, du har holdt tilbage grundet kønsstereotyper, så har du altså chancen nu. Online kan du nemlig finde inspiration, opskrifter og et stort udvalg af nåle til alle slags symaskiner, strikkepinde i alle tykkelser og tråd i alle regnbuens farver. Det behøver ikke være dyrt, hvorfor det naturligvis er et forsøg værd. Det er nemlig både en praktisk og ret charmerende hobby at have. De fleste vil trods alt sætte pris på en hjemmelavet sweater eller din evne til hurtig og elegant at lægge deres bukser op.

nåle

Lær at sy

Hvad mange dog glemmer om håndarbejde som hobby er, at det ikke bare er én ting. Det er masser af forskellige discipliner, som kan tage lang tid at mestre. Hvis du bare gerne vil i gang, kan det derfor godt svare sig at starte med at fokusere på en. Det bør naturligvis påvirkes af dine interesser, men fra en rent praktisk synsvinkel, vil det smarteste være at lære symaskinesyning. Som nævnt oven for vil du hurtigt kunne modificere tøj ved for eksempel at lægge bukser op. Ydermere er det også relativt simpelt. Hvis du altså har en udmærket symaskine med en udmærket symaskinenål, kan du ganske hurtigt mestre nogle af de mere basale teknikker. Du vil lære hvilke sting skal bruges hvornår, hvilken symaskinenål er den mest hensigtsmæssige og hvornår noget er for svært.

Når du så har lavet et par projekter og har fået erhvervet dig en symaskine, en god symaskinenål og lidt forskelligt tråd, kan du derefter vælge at gå videre. Vær dog opmærksom på, at symaskinesyning også er langt den mest karrierefremmende disciplin. Drømmer du om at tage det videre og blive skrædder, kan det derfor anbefales, at du holder dig til din symaskine og symaskinenål.