Breaking News

Gode idéer til indretning af børneværelse

børneværelse

Et børneværelse skal være et livligt sted, hvor børnene kan få lov til at slå sine folder, beskæftige sig med deres yndlingsting og være kreative og lege uden at skulle tænke alt for meget på oprydning og indretning. Det kan derfor ofte være en god idé at tage børnene med på råd, når du skal indrette børneværelset, så du rammer præcis det, som børnene godt kan lide.

Yndlingsfarver

Dine børn har helt sikkert en yndlingsfarve, og en måde hvorpå du kan få liv og farve ind på børneværelset er ved at male en enkelt eller to vægge i dit barns yndlingsfarve. Dit barn vil elske det, og for dig er det en nem måde at lege med indretningen på. Det er desuden super nemt at ændre, når barnet får en ny yndlingsfarve.

Skal det være lidt ud over det sædvanlige, kan du vælge at købe tapet med dit barns yndlingsfigur på. Du kan også hyre en professionel maler til at male yndlingsfiguren direkte på væggen.

Tavle- og magnetmaling

Du kan også vælge at dedikere en hel væg på børneværelset til én stor opslags- og maletavle. Hvis du maler med tavle- og magnetmaling, kan dit barn sætte forskellige magneter direkte på væggen og skabe sin egen lille udstilling. I kan også lave jeres egne magnetfigurer ved at klippe hans eller hendes idoler ud, lime karton på bagsiden og klippe en lille magnet på.

Overpensler du magnetmalingen med tavlemaling, kan barnet desuden tegne med kridt på væggen. Dermed kan barnet udfolde sine kreative evner og selv have indflydelse på, hvordan hans eller hendes værelse skal se ud.

Husk dog at undgå at male for mange lag tavlemaling ovenpå magnetmalingen, da magnetismen daler for hvert lag maling, der kommer ovenpå.

barn

Vimpler og flag

De fleste børn elsker pynt og farver. Du kan derfor overveje at pynte børneværelset med vimpler, flag og balloner i fine farver. Du kan eventuelt lave flag og vimpler selv sammen med dine børn. Der er intet, der slår børns stolthed over ting, de selv har lavet.

Det er desuden rigtigt fint at hænge vimplerne på tværs af det børneværelse, du indretter, så det får lov til at fylde hele værelset. Du kan også vælge at lade flere baner med vimpler pryde en enkelt væg. Hold gerne vimplerne i børnenes yndlingsfarver, så de bliver glade, hver gang de ser på dem.

Dekorativ opbevaring

Børn har meget legetøj, og i stedet for at lade det flyde i hele barnets børneværelse (og stue, køkken og soveværelse), så skab en dekorativ måde at opbevare legetøjet på. Der findes rigtigt mange smukke kasser, hylder og bokse, som kan bruges til at gemme legetøjet væk efter en hel dags leg. Men du kan faktisk også sagtens selv lave nogle smukke og dekorative kasser sammen med børnene, som de kan bruge i deres børneværelse.

Tag for eksempel gamle skoæsker, kasser fra diverse husholdningsmaskiner også videre og beklæd dem med hyldepapir, gammel tapet, aviser eller andet. Lad gerne børnene sætte deres eget fine præg på kasserne, så de bliver mere personlige.