Breaking News

Fjernstyret bil – underholdning til alle aldre

fjernstyret bil

En fjernstyret er genial underholdning for børn i de fleste aldre. Det er samtidig en form for legetøj, der ikke kræver meget af sine omgivelser eller en masse avanceret udstyr. Med en legetøjsbil er man sikret mange timers sjov, og det kræver kun et underlag at køre på og naturligvis selve bilen samt den fjernstyrende enhed.

Bilen er let at transportere rundt, og der findes modeller til både indendørs og udendørs brug. Så er der et underlag at køre på, er der grundlag for mange timers leg.

Udfordrende underholdning med få midler

Har du en fjernstyret bil og et underlag, den kan suse rundt på, så har du fundamentet for en udfordrende leg. At styre en fjernstyret bil kræver koordination og koncentration. To evner, der ved leg med denne type 4-hjulet legetøj bliver udfordret og derfor trænet.

Det kræver overblik og koordination at styre bilen med hænderne samtidig med at holde øje med, hvor bilen er på vej hen og få den til at køre den ønskede vej. Det kræver også koordination og koncentration at styre bilen udenom eventuelle forhindringer.

fjernstyret bil

Fart på motionen

En fjernstyret bil kræver at, man bevæger sig rundt i nærheden af den for at have ordentlig kontrol over den. Derved opfordrer leg med fjernstyret legetøj til fysisk aktivitet. Hvis det er en bil egnet til udendørsbrug bliver legen motivation for at løbe rundt efter bilen, uden at omdrejningspunktet i legen er motion.

Hjemme på stuegulvet kan leg med en fjernstyret bil inspirere til motoriktræning. Det skyldes, at racerkøreren for at kunne følge med og fortsat styre bilen skal over, under eller rundt om forhindringer i hjemmet. Så ud over at være sjovt legetøj, så er en fjernstyret bil en motivation til motion.

Opgrader udfordringerne

Til mindre børn kan det være underholdning i sig selv at styre bilen frem og tilbage. Det giver barnet en forståelse af retning. Der bliver også skabt en forståelse for, at barnets kontrol over rattet har konsekvenser for bilens retning.  

Når barnet når en alder, hvor at køre frem og tilbage eller rundt på uforandret underlag bliver for trivielt, er det muligt at opgradere udfordringerne. Det er der mange muligheder for, og her følger to forslag:

  • En racerbane. Når barnet har styr på at navigere rundt med den fjernstyrede bil, så kan det være en både hyggelig og udfordrende leg at lave en racerbane, som bilen skal køre i. I denne racerbane kan der være forhindringer eller udfordringer, som er mentalt udfordrende for barnet – eller den voksne.
  • Instruktioner. Det kan blive en sjov leg at lære højre og venstre ved at lære det gennem en fjernstyret bil. Det kunne foregå ved, at en voksen eller kammerat fortæller, hvilken vej bilen skal køre ved at sige frem, tilbage, højre og venstre. På den måde får barnet en forståelse for, hvad højre og venstre er, men det er foregået gennem leg. Hvis det er for svært i starten, kan højre hånd have handske på, så barnet ved, at venstre er den vej, der svarer til hånden uden handske.