Breaking News

Er speed stacking din nye hobby?

speed stacking

Leder du efter en ny hobby? Du har måske prøvet alle de almindelige sportsgrene og hobbyer, som fodbold, svømning eller spejder. De var måske ikke lige dig? Hvis du leder efter noget, der ikke er så almindeligt, men stadig har en grad af konkurrence, så kan du prøve at tjekke speed stacking ud. Her i artiklen kan du læse mere om, hvad speedstacking er, og hvordan man kommer i gang med det.

Hvad er speed stacking?

Speed stacking er en sport, hvor det handler om at stable og samle kopper hurtigst muligt. Man stabler enten 9 eller 12 kopper i de to discipliner, der henholdsvis hedder 3-3-3 og 3-6-3. Det gælder simpelthen om at få stablet tre stakkel op først, for derefter at samle kopperne i tre stakke igen. Og det går lynenes hurtigt når de dygtige gør det, så det kræver en del øvelse. Det forgår nemlig på bare få sekunder, når kopperne skal stables.

Få de rigtige kopper

Det giver måske sig selv, at kopperne har en afgørende betydning, når det kun er sekunddele man taler om. Speed stacks laver kopper til forskellige niveauer. Her kan du finde et speed stacks tilbud. Speed stacks kopper er speciallavede til speed stacking. Der er de bl.a. ved at kopperne ikke klæber til hinanden, og at der er bedre greb. Speed stacks kopper har riller på indersiden, så de bedre skiller sig fra hinanden. Derudover har de huller i bunden af koppen, så der ikke bliver skabt vakuum på indersiden af kopperne, så de klæber til hinanden. Speed stacks kopper er altså nødvendige for at komme god i gang med sporten. Det er derfor også en sport med relativt lidt udstyr, hvilket er godt, hvis du til en start bare gerne vil prøve kræfter med det.

speed stacking med kopper

Hvordan kommer man i gang?

Når du har udstyret, er du klar til at komme i gang. Regler er rimeligt simple om nemme at sætte sig ind i. Du skal på skift stable de tre bunker at kopper op, og derefter samle dem i de oprindelige bunker så hurtigt som muligt. Der findes mange videoer på YouTube, hvor der findes tips og trick til, hvordan man bliver endnu hurtigere og gør sin tid endnu bedre. Du kan bruge lang tid på at finde teknikker til, hvordan man bedst muligt stabler kopperne. Og derudover er det bare at øve, øve og øve. Hvis du gerne vil se, om du forbedrer dig, kan du køb en speed stacks måtte, der tager tid på din speed stacking.

Dansker blev verdensmester

I 2016 fik Danmark faktisk en verdensmester i speed stacking kategorien 3-6-3. Det drejer sig om 10-årige Andrea Kristensen, der ifølge DR vandt guld i verdensmesterskaber i sin aldersgruppe, der er 9-10-årige piger. Andrea havde også øvet sig meget og vandt med en tid på 2,124 sekunder i kategorien 3-6-3. Hun er den første dansker til at have fået en single-verdensrekord i den aldersgruppe. Dette viser altså, at dette er en sport som man kan lave i næsten alle aldersgrupper.