Breaking News

Det kræver et kæledyr

hundehvalpe

I Danmark er det yderst almindelig at have kæledyr. Nogle har kun ét, mens andre har flere.

Vi holder husdyr, fordi de giver os selskab og underholdning. Vi har et andet levende væsen at iagttage hele dagen, og det fjerner noget af følelsen af at være alene. Der er også nogen at komme hjem til efter en lang arbejdsdag.

Det giver os mennesker meget at holde kæledyr. Der er dog også noget arbejde i det. Et kæledyr kan ikke passe sig selv.

Forskellige slags

Der er mange forskellige slags husdyr. Mange i Danmark har hund eller kat. Man kan også have kanin, marsvin, fisk, krybdyr, fugle eller en chinchilla. Der er nogle lovmæssige begrænsninger for, hvilke dyr man kan holde som kæledyr, men der er alligevel mange at vælge imellem.

De mange forskellige slags husdyr kræver alle sammen noget pasning, men de kræver ikke lige meget. Fisk bliver gerne anset som et nemt kæledyr, fordi man skal holde akvariet rent og fodre dem, men ellers skal man ikke gøre noget. En hund kræver til gengæld meget. Den skal også fodres hver dag, men den skal derudover luftes, børstes, trænes og så videre.

Anskaffer du dig et kæledyr, er det vigtigt at tænke på, hvad netop det dyr kræver. Da det ikke er ens for alle typer dyr, er det ikke enkelt. Du bør derfor undersøge, om du kan give dit ønskede kæledyr alt det, som det har brug for – helst før du anskaffer dig det.

kæledyr er godt for børn

Tid

Alle slags husdyr har brug for, at du har noget tid til dem. I nogle tilfælde er det tid til at rense buret, fodre og lignende. I andre tilfælde kan det også være tid til samvær med dyret. Det kan være mange forskellige ting, der er brug for, når du skal tage dig af et kæledyr. Alle de ting tager tid. Så du skal have noget tid til overs, hvis du gerne vil have dig et husdyr.

Er din tid begrænset, bør du vælge et kæledyr, der ikke kræver så meget. Det kan fx være fisk. Vil du gerne have et dyr, der påvirker hele din livsstil, så kan du vælge en hund. Så har du en grund til at komme ud hver dag og få lidt motion, og du har konstant selskab.

Penge

En anden ting, som alle husdyr kræver, er penge. Ofte skal du bruge nogle penge på at anskaffe dig dyret og udstyr til det. Men der er også løbende udgifter. Du skal købe foder. Måske skal du også have kattegrus, halm, legetøj eller nyt udstyr til akvariet.

Det kan være dyrt at have et dyr. Udover udgiften i anskaffelsen og de løbende udgifter til foder og udstyr kan der også være udgifter til dyrlæge. Bliver dit kæledyr sygt, skal det måske behandles. Så må du af sted til dyrlægen, og bagefter får du en stor regning. Det er en ting, du skal sørge for at tænke på, før du anskaffer dig et husdyr. Du skal have råd til at tage dig ordentligt af det.