Breaking News

Bliv klogere på Italiens vine – Brunello Vin

brunello vin

Hvis man ikke går meget op i vin, kan det virkelig være svært at finde ud af, hvilke vine, der er gode, og hvilke vine der er knap så gode.

Du har helt sikkert også hørt, at nogle vine går godt sammen med noget specielt mad, at en vin fra et bestemt område kun er god hvis den er produceret et bestemt år osv.

Her får du en nem og forståelig forklaring af Brunello vinen, hvad den kan, hvorfor den er god, og hvornår du bør drikke den.

Hvor kommer Brunello vin fra?

Noget af det første, der kan være godt at ave styr på er, hvor vinen kommer fra. Dette kan nemlig ave en kæmpe betydning for vinens smag og duft.

Brunello vin kommer fra Italien, og er en af Toscanas bedste vine. Ofte er en vin opkaldt efter det område den er produceret i, men faktisk dækker navnet Brunello også over en den druesort som man ar brugt til at lave denne vin.

Fra samme område findes der også vinene Barolo og Barbaresco, og ud af de tre lækre rødvine, har Brunello altså den højeste gennemsnitspris.

Brunello forhandles mange steder, men på dette link kan du finde et fantastisk og lækkert udvalg, https://www.jyskvin.dk/brunello-di-montalcino.

vin og tapas

Hvornår bør jeg drikke Brunello vin?

Det næste du skal tage højde for er, hvornår denne vin vil være lækker at drikke. Er det til en lækker bøf, eller måske til et frisk stykke fisk?

Der er nogle mennesker der påstår, at man både ødelækker maden og vinen ved at sammensætte det forkert, og man kan derfor føle, at det er enormt vigtigt at få valgt det rigtige

Brunello vin er utrolig lækkert at drikke sammen med noget krydret lam eller gris. Ofte taler man om, hvilket kød der går godt sammen med vinen, og du kan på den måde sammensætte retten omkring, hvilket kød der er godt at have med vinen.

Er Brunello vin generelt set godt?

Når man siger at en vin fra et område er god, kan dette godt være et vidt begreb, da der findes så mange forskellige, fra forskellige årgange.

Hvis man alligevel skal forsøge at tale om Brunello vin generelt, kan man dog sagtens sige, at området producerer lækker og god vin.

Området har generelt set en høj kvalitet, og har haft det i utroligt mange år. Dog er det, som med de fleste vine, at kvaliteten af vinen i høj grad afhænger af, hvilken vinbonde der har fremstillet vinen, da ting som, hvor vinmarkerne er placerede og hvor stort høstudbyttet er, kan spille en stor rolle for vinens smag.

Hvilken årgang Brunello er bedst?

Du har helt sikkert også hørt snak om, at en bestemt vin, er ekstra god, hvis den er fra en bestemt årgang.

Fordi vin jo er lavet på en frugt, vindruer, spiller vind og vejr en kæmpe rolle når man skal producere vin, og har vejret ikke artet sig planmæssigt det pågældende år, kan kvaliteten falde.

Brunello vin er især godt fra 2001, men scorer også rigtig mange point på årgangstabeller fra år 2011 og 2012.